3 simptome ce nu trebuie ignorate

Atenție la dureri de cap, tuse sâcâitoare sau probleme cu vederea

 

Unele boli apar din senin, în timp ce altele lucrează încet, pe „mutește“, şi ne iau prin surprindere. Medicii ne sfătuiesc să nu ignorăm unele simptome care persistă pentru că ele pot semnala afecţiuni grave.

Dureri de cap

Oricine a avut, măcar o dată în viaţă, o durere de cap. Problema este că unii dintre noi le experimentează frecvent sau sunt foarte puternice şi totuşi le ignoră. „În această situaţie, este necesar un control medical. Poate analizele vor dovedi că nu aveţi nimic grav, ci doar au apărut modificări, poate dioptriile ochelarilor nu mai corespund, poate este nevoie de o schimbare a stilului de viaţă, a dietei, sau trebuie să renunţaţi la fumat”.

Tuse sâcâitoare

Tocmai credeai că te-ai vindecat de gripă şi te îngrijorează că tusea nu mai conteneşte? Trebuie să mergi urgent la medic. Acest simptom poate fi semn de TBC, infecţie sau chiar cancer la plămâni.

Probleme cu vederea

Ai tulburări de vedere? Ţi se înceţoşează privirea sau ai alte simptome îngrijorătoare? Trebuie să mergi la oftalmolog. Dacă problemele tale nu vin de la ochi, pasul următor este o vizită la neurolog. Doar analizele medicale iţi pot infirma temerile sau, în cazul în care suferi de vreo boală, pot permite stabilirea unui tratament eficient.