Cum ne protejăm de soare?

Cum ne ferim de neplăcutele arsuri solare ?

Uite că a sosit, în sfârșit, vremea frumoasă. Soarele ne încântă cu razele lui calde și strălucitoare. Dar, oare, cum putem delimita dorința noastră de a ne bronză de neplăcutele și foarte des intalnitele arsuri solare ? După părerea mea, este bine să ne gândim bine înainte de a ne arăta soarelui, indiferent că e vorba de o plimbare în plină zi sau de stat la plajă.

Pentru a ne asigura că nu vom avea probleme cu pielea din cauza soarelui puternic, este indicat să avem în vedere mai multe aspecte pentru protecția solară.

Planifică-ți activitățile zilnice astfel încât să nu stai afară când soarele este foarte puternic. Soarele este puternic între orele 11-16, de aceea, în această perioada găsește-ți de lucru la umbră sau înăuntru.

Dacă este neapărat nevoie să lucrezi afară în intervalul orar menționat mai sus, poartă haine cu mânecă lungă și pantaloni lungi, lucrate astfel încât să nu permită accesul razelor prin ele. Spre exemplu, poți folosi haine de în – care arată și bine, dealtfel. Hainele închise la culoare protejează mai bine decât cele de culori deschise.

Când ești în preajma apei, nisipului sau a zăpezii ai grijă, deoarece acestea reflectaradiatii ultraviolete dăunătoare și cresc șansele de arsuri solare.

Poartă ochelari de soare care oferta 100% protecție împotriva radiațiilor(ar fi bine să fie un model la care se specifică protecție UVA și UVB )

Poartă o șapcă sau o pălărie care să îți acopere urechile, spatele gâtului și să îți umbrească față. Evita pălăriile de paie care lasă soarele să pătrundă.

Și, ultimul, dar nu cel din urmă sfat : folosește crema de protecție solară cu factor de protecție solară (SPF) potrivit pielii tale, cel puțin 15. Numărul SPF indică efectivitatea de a bloca razele ultraviolete. Un număr mai mare indică o protecție mai ridicată. Aplică această crema cu 30 de minute înainte de expunerea la soare și, dacă stai mai mult de 2 ore expusă la soare, este indicat să o reaplici.